keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Koulukurssi [tiistai & keskiviikko]

moi,

eli minulla on nyt alkanut tämä kolmipäiväinen Ami Sunnan kouluvalmennuskurssi, ja kaksi ensimmäistä päivää ovat jo menneet, nyyh. Ami on ihan huippu hyvä valmentaja!
Ensimmäisenä päivänä käytiin läpi jarruttavat ja eteen pyytävät avut. Mentiin niin, että ei saanut käyttää ollenkaan pohjetta eikä ohjaa, eli piti ratsastaa muilla avuilla, ja se sujui ihan kivasti.
Tahvo kuunteli kivasti, oli rento, mutta samalla myös aika tahmea? Outoa.
Mentiin siis käynti-ravi-siirtymisiä ja ne sujui hyvin.
Koko tunnin aikana mentiin enimmikseen käyntityöskentelyä ja jonkun verran ravityöskentelyäkin.

Toisena päivänä, eli tänään, mentiin pelkkää käyntityöskentelyä.
Heti alkukaarrossa venyteltiin ponien kaulat. Eli ohjalla ''houkuttelimme'' ponin kääntämään päätä ja kaulaa niin sanotusti kaksin kerroin, eli niin, että ponin pää oli kohti ratsastajan jalkaa. Tahvo oli vähän kankeampi oikealle, ja siinä selvisi myös, että Tahvon heikompi puoli on siis oikea.
Ami kertoi, että tällä tavalla on helppo selvittää kumpi on ponin heikompi puoli, joka siis on Tahvolla oikea, joka on myös Akun heikompi puoli.

Jatkettiin sitten yhden askeleen peruutuksilla. Eli käänsimme ponin aina parkkipaikan puoleiselta pitkältä sivulta kohti vastakkaista pitkää sivua, pysäytys, yksi askel peruutusta ja eteenpäin. Tahvo oli ihan super tässä tehtävässä!
Tässä vaiheessa Tahvo alkoi kulkea nätisti ja muuttui paremmaksi ratsastaa sekä taipui ja asettui 1000x paremmin kuin aluksi.


Sitten jatkettiin peruutuksilla, mutta tällä kertaa mentiin sellainen ''kuja'' peruuttaen. Eli piti peruuttaa ehkä kolme metriä suoraan, sitten oikaista ja peruuttaa taas kolme metriä suoraan.
Eli peruutettiin suurin piirtein tällainen ''kuja''.
  | |
=  = tollanen siis peruutettiin aina jommasta kummasta suunnasta.

Tahvo oli tässäkin tehtävässä tosi hyvä! Mentiin aika sujuvassa temmossa, tosin toi oikasu tuotti ensimmäisellä kerralla vähän ongelmia, mutta kahdella seuraavalla kerralla sekin sujui paremmin. Kahdella viimeisemmällä kerralla otettiin siis aika ja pidettiin niin sanottu pikku ''kisa'', että saataisiin tehtävään sujuvuutta.
Ensimmäinen aikani oli 41s ja Ami kehui, että ilman yhtä eteenpäin kävelylähtöä oltaisiin saatu tosi hyvä aika ja, että sujui todella hyvin.
Toisen kerran aika olikin sitten 22s johon olin itse aika tyytyväinen, samoin Ami. Kaikilla meni viimeisellä kerralla ihan todella hyvin, varsinkin Ronjalla!

vanha kuva..

Mutta huomenna onkin sitten koulukurssin viimeinen päivä.. :( wääää, aika menee ihan liian nopeasti ja Tahvo on aina vaan parempi ja kivempi ratsastaa. Ei olla vielä laukattu kertaakaan kurssin aikana, mutta viime laukkakerta Tahvolla oli aika.. huono. Mutta jos huomenna laukataan, uskon että menee ihan siedettävästi!

En ole rajannut enkä muokannut värejä, sori

Ja lisää kuvia kurssista sitten kun saan niitä Emmalta joka on ollut nyt molempina päivinä kuvaamassa, koska äiti on kuvannut lähinnä videoita joita en jaksa vielä siirtää koneelle enkä tehdä koostetta. Mutta huomiseen ! :)


2 kommenttia: